Candlelight romans zagen voor het eerst in Nederland het daglicht in 1991.
In eerste instantie werden de boekjes opgenomen in de Candlelight Supreme-reeks, maar wegens groot succes worden ze sinds 1993 als aparte reeks uitgegeven.
Wanneer je de hele serie op rij ziet, zijn de eerste 14 boekjes dan ook anders van nummering. Pas bij boekje 15 is Candlelight begonnen met de serie een eigen nummer te geven.

Speciale edities

Candlelight gaf heel soms een speciale editie van de Historische Romans uit, zoals een Winterspecial, een Moederdagspecial, een Valentijnspecial etc. Van de tot nu toe verschenen speciale edities kunt u beschrijvingen vinden op de Speciale-edities-pagina.

Begin januari 2016 zijn ze gestopt.


 

Toont alle 5 resultaten

vrouw oranje jurk man wit overhemd erotische houding kasteel achtergrond

Cheryl Bolen – Gravin in spe (nr. 574)

Als ze beseft dat haar overleden echtgenoot zich alleen maar heeft vóórgedaan als Lord Warwick, is Maggie Peabody ten einde raad. Ze ziet geen andere mogelijkheid dan zich op te dringen aan Edward, de échte Lord Warwick.
Die wil echter niets liever dan zich ontdoen van Maggie, die zijn huis is binnengedrongen met veertien koffers, een jongere zuster, een kamenier en een érg dikke kat. Maar als blijkt dat Maggies overleden echtgenoot de sleutelfiguur in een spionagezaak was, vereist het landsbelang dat Edward de beeldschone vrouw dag en nacht bewaakt. Ook al vertrouwt hij haar voor geen penny.

€ 0.75

vrouw witte jurk man zwart pak bomen achtergrond

Emily Bryan – Een lust voor het oog (nr. 786)

Weduwe Artemisia, hertogin van Southwycke, staat bekend om haar eigenzinnige en soms zelfs scandaleuze gedrag. Zo schildert ze graag naakte mannen. Ondanks haar ruime ervaring is ze diep onder de indruk als ze haar nieuwe model, Thomas Doverspike, in volle glorie aanschouwt.
Net als Artemisia lijkt te vallen voor zijn zelfverzekerde onbeschroomdheid, blijkt dat Thomas in werkelijkheid Trevelyn Deveridge heet. Als geheim agent gebruikt hij zijn baantje als dekmantel om een mysterieuze zaak te ontrafelen.
Artemisia is bereid de knappe Trevelyn zijn onoprechtheid te vergeven, en dan raken ze samen verzeild in een avontuur waar het gevaar én de romantiek van afdruipen.

€ 0.75

Gerri Russell – In de ban van Scotia (nr. 730)

Deel 1 van de The Stones of Destiny trilogie
Het jaar 1308.

Schotland is in rep en roer. De Vier Ruiters trekken moordend en plunderend door het land, op zoek naar de Steen der Voorzienigheid. Die wordt verborgen gehouden door Scotia, een krijgsvrouwe die alle mannen de baas is. Zij wijdt zich volledig aan haar missie om Schotse krijgers zodanig te trainen dat ze de Engelsen kunnen weerstaan.

Als de onverschrokken en aantrekkelijke clanleider Ian MacKinnon zich op haar kasteel meldt, merkt Scotia voor het eerst in haar leven dat er méér in het leven is dan krijgskunst alleen. Toch verzet ze zich uit alle macht tegen de romantische en lichamelijke gevoelens die hij bij haar losmaakt. Ian en zij zullen namelijk al hun energie nodig hebben om Scotia’s kasteel én Ians dorp te beschermen.

Terwijl onvervuld verlangen hen verscheurt, maken ze zich op voor de onvermijdelijke confrontatie met de Vier Ruiters…

€ 0.75

vrouw roze jurk man paars gilet kust rotsen vuurtoren

Linda Needham – Vannacht van jou (nr. 845)

Deel 1 van de The Gentlemen Rogues serie.

Jared, graaf van Hawkesly, sluit in allerijl een verstandshuwelijk met de hem onbekende, maar zeer aantrekkelijke Kathryn Trafford. Welgeteld één minuut later moet hij er alweer vandoor, omdat dringende zaken zijn aandacht vragen.
Nu, anderhalf jaar later, maakt hij eindelijk zijn opwachting op Hawkesly Hall, erop gespitst om zijn huwelijk alsnog te consummeren. Maar het onthaal verloopt anders dan gehoopt. Zijn eens zo vredige landgoed is omgetoverd tot een bruisend activiteitencentrum waar het wemelt van de onbekenden. En tot overmaat van ramp herkent zijn echtgenote hem niet eens, hetgeen Jared ertoe brengt zijn identiteit nog even te verzwijgen. Wat echter niet veranderd is, is de aantrekkingskracht die Kate op hem uitoefent. Maar hoe kan Jared, alias kolonel Huddleswell, toewerken naar de lang verbeide huwelijksnacht?

€ 0.75

man vrouw erotische houding zee volle maan

Shana Galen – Een schat voor altijd (nr. 759)

Deel 2 van de Misadventures in Matrimony serie.

Londen, 1811.
De vrijgevochten Josie Hale weet twee dingen zeker: ze zal nooit trouwen én ze wil koste wat kost de verborgen schat van haar grootvader vinden. Maar dat laatste is een probleem, want ze bezit slechts één helft van de schatkaart. De andere helft is in handen van haar gezworen vijand Stephen Doubleday, kleinzoon van haar grootvaders compagnon. Ondanks hun wederzijdse afkeer besluiten ze samen op zoek te gaan naar de mysterieuze nalatenschap.
Maar de speurtocht is allerminst zonder gevaar. Terwijl Josie en Stephen steeds nader tot elkaar komen, blijkt dat nóg een kaper op de kust is, die bovendien bereid is om over lijken te gaan.
Vanaf dat moment begint Josie hevig te twijfelen aan haar heilige voornemens: is liefde dan toch waardevoller dan al het goud in de wereld?

 € 0.75