De uitgever

Logo Uitgever

Marmer

Uitgeven met toegevoegde waarde

Lezen is leuk!

Wie wil er niet wegdromen in een boek, zo’n boek dat je meeneemt in je fantasie of je laat meebeleven hoe de wereld van een ander eruitziet. Wie wil zich niet laten meeslepen met de prachtige zinnen van een literaire roman, of genieten van een puntig gedicht. Of opgaan in een thriller die zo spannend is dat je ongemerkt naar het puntje van je stoel schuift, of een liefdesverhaal dat je in één ruk uitleest. Die boeken maken we bij Marmer!

We vinden het heel belangrijk dat je plezier hebt in lezen. Daarom staat bij ons de kwaliteit altijd voorop en dat ‘lees’ je niet alleen terug in de boeken, dat zie je ook in de presentatie, het omslag, het binnenwerk. En we staan graag in contact met onze lezers. Niet alleen door optredens in de boekhandel, je kunt ons en/of onze auteurs ook vinden op diverse evenementen, zoals de Uitmarkt, De Nacht van de Poëzie, literaire festivals, Share a Perfect Day, Libelle Zomerweek en Margriet Winterfair.

Uitgeverij Marmer geeft boeken uit in de genres fictie: literatuur, poëzie, thriller, (auto)biografie, romantiek, jeugd- en prentenboeken, en non-fictie: kookboeken, psychologie, cadeauboeken en waargebeurde verhalen. We zijn een klein en hecht team van twee uitgevers (Marc en Karin), een accountmanager voor de boekwinkels (Hans) en een medewerker voor publiciteit, (online) marketing en verkoop binnendienst (Just). Daarnaast werken we met een vaste pool van zeer gekwalificeerde en ervaren redacteuren, correctoren, vormgevers en vertalers.

We wensen je veel leesplezier met onze boeken!

Boeken van Marmer

Linda van Rijn - Voetbalvrouwen

Voetbalvrouwen

Voetbalvrouw Michelle gaat mee op trainingskamp naar Gran Canaria.

Maar wat een gezellige week belooft te worden, eindigt in een nachtmerrie. Voetbalclub DKS Door Kracht Sterker speelt voor het eerst in zijn bestaan in het betaald voetbal. Richard Jongsma, de jonge aanvallende middenvelder, staat in de belangstelling van diverse grote eredivisieclubs. Tot nu toe weet hij zijn concurrent, de getalenteerde aanvaller Fernando, nog te overklassen. Michelle, de vriendin van Richard, gunt haar vriend zijn gedroomde carrière, maar moet weinig hebben van de hysterische wereld van voetbalvrouwen. Ze houdt niet eens van shoppen. In de winterstop gaat DKS op trainingskamp naar Gran Canaria. De vrouwen mogen mee, dus naast trainen is er tijd voor leuke uitstapjes. Het voelt voor Michelle bijna als vakantie. Tot een noodlottig ongeval alles verandert. Michelle vermoedt opzet en wil uitvinden wie dit op zijn geweten heeft.

Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze merkt dat er mensen zijn die niet willen dat de waarheid boven tafel komt…

vrouw ligt op de grond witte jurk paarse bloemen in hand Jess Walter Als het graf zwijgt

Als het graf zwijgt

Deel 1 Caroline Mabry serie

Na een mislukte drugsoperatie vindt de politie van Spokane, aan de oever van de rivier, het lijk van een jonge prostituee.

En kort daarop nog een, en nog een. Rechercheur Caroline Mabry en haar cynische superieur, Alan Dupree, raken verwikkeld in een speurtocht naar een seriemoordenaar die met elke moord brutaler lijkt te worden.

Tijdens de lange, bloedige zomer blijft succes uit en Dupree wordt vervangen door een jongere collega. Ook de inzet van twee FBI-profilers brengt de politie geen stap verder. Totdat Caroline Mabry ontdekt dat de seriemoordenaar met haar probeert te communiceren door vrouwen te vermoorden.

man capuchon op wolkenkrabbers achtergrond Jess Walter De donut man

De donutman

Marty Hagen belandde als 15-jarig straatjongetje uit New York in de wereld van de misdaad. Nu, met 36, heeft hij een behoorlijke ‘staat van dienst’ opgebouwd.

Het gaat daarbij niet om ernstige misdaden en zeker niet om geweldsmisdrijven – Marty is een onverbeterlijke ‘kleine crimineel’.

Min of meer per ongeluk komt hij in de belangstelling te staan van de FBI. Hetgeen leidt tot een nieuwe naam, een nieuwe woonplaats en een nieuw leven.
Zo wordt Marty Hagen uit New York ‘herboren’ als Vince Camden uit Sokane. Maar Vince komt er snel achter dat het niet zo gemakkelijk is om je verleden achter je te laten. En al helemaal niet als je oude ik wordt achtervolgd door een huurmoordenaar.

 

Jess Walter – In het land der blinden

Deel 2 Caroline Mabry serie

Caroline Mabry is rechercheur op het politiebureau van Spokane.

Caroline Mabry is rechercheur op het politiebureau van Spokane. Haar weekenddienst is net begonnen wanneer een verwarde, smerig uitziende man met een zwart lapje voor zijn linkeroog wordt binnengebracht. Hij wil een moord bekennen.
Mabry neemt de ‘gek’ mee naar een verhoorkamer, maar de man staat erop dat hij zijn bekentenis opschrijft. In de negentien uur die daarop volgen ontdekt Mabry, vechtend tegen de slaap, het verhaal van de man, spoort ze de mensen op die hij noemt en komt ze er gaandeweg achter wie hij is en wat er is gebeurd.

Karin Fossum – De duivel draagt het licht

Deel 4 Konrad Sejer serie

Zipp en Andreas vervelen zich, hebben geen geld, wel dorst. Ze beroven een vrouw op straat, waarbij haar kinderwagen omvalt en de baby op de grond klettert. Daarna volgen ze een oude vrouw naar haar woning, maar tijdens de overval valt Andreas in de kelder, breekt zijn rug en vanaf dat moment is hij volledig afhankelijk van haar.

De vrouw, Irma Funder, is altijd ondergeschikt geweest aan haar man en zoon en geniet van haar macht over Andreas.

 

Karin Fossum – De Indiase bruid

Deel 5 Konrad Sejer serie

De bedachtzame vrijgezel Gunder Jomann gaat op reis naar India om een vrouw te zoeken. Zijn oog valt op Poona. Zij is serveerster in een restaurant en hij gaat daar voortaan iedere dag eten om haar te kunnen zien.

Halverwege de vakantie trekt hij de stoute schoenen aan en vertelt haar de reden van zijn bezoek. Er ontstaat al snel een diepe genegenheid en niet veel later trouwen ze. Gunder Jomann reist na het huwelijk naar huis, naar het kleine Noorse dorpje Elvestad, om alles in gereedheid te brengen voor de komst van Poona.

Maar twee weken later verschijnt zij niet op de afgesproken tijd op het vliegveld.

 

Karin Fossum – Eva’s oog

Deel 1 Konrad Sejer serie

Als de schilderes Eva Magnus en haar dochtertje Emma langs een rivier wandelen, ontdekken ze het dode lichaam van een man. Eva belooft Emma dat ze de politie gaat bellen, maar dat doet ze niet.

Waarom niet?

En waarom reageert Eva elke keer zo ongemakkelijk als Emma zegt dat het fijn is dat ze meer geld hebben nu?
Inspecteur Konrad Sejer is belast met het onderzoek naar de man in de rivier.

 

Karin Fossum – Kijk niet achterom

Deel 2 Konrad Sejer serie

Bij een afgelegen bosmeertje vindt de politie het dode lichaam van de vijftienjarige Annie Holland.

Ze is volledig naakt, maar wel toegedekt met een windjack. Het knappe meisje was zeer geliefd in de kleine dorpsgemeenschap waar ze woonde en veel mannelijke bewoners hadden een oogje op haar.

Halvor, een stille jongen met wie ze verkering had, vertelt dat Annie de laatste maanden van haar leven erg was veranderd. Ze leefde meer teruggetrokken en was zonder aanwijsbare reden een stuk zwaarmoediger geworden.

 

Karin Fossum – Veenbrand

Deel 11 Konrad Sejer serie

In een caravan op het terrein van een boer worden de lichamen gevonden van een vrouw en een klein kind.

Ze zijn met messteken om het leven gebracht. Inspecteur Konrad Sejer en zijn collega Jacob Skarre staan voor een raadsel: er is geen teken van seksueel misbruik en er zijn nog volop waardevolle spullen aanwezig.
De rechercheurs zijn ervan overtuigd dat de moeder van de vermoorde vrouw informatie achterhoudt die van belang kan zijn voor het onderzoek, maar de vrouw weigert opheldering te geven over het verleden van haar dochter.

 

 

Karin Fossum – Wie de wolf vreest

Deel 3 Konrad Sejer serie

Een psychiatrisch patiënt, die ervan verdacht wordt een oude vrouw met een bijl te hebben vermoord, wordt tijdens een bankoverval als gijzelaar meegenomen door de overvaller.

Ze vluchten het bos in en verschansen zich in een oude, vervallen hut, waar ze erg afhankelijk van elkaar worden. Beide mannen zijn – ieder op zijn eigen manier – erg gevaarlijk.