Biografie

Author Picture

Stephanie Laurens

14 augustus 1953

Stephanie Laurens wordt geboren op Sri Lanka (toen nog Ceylon) en verhuist als kind naar Melbourne, Australië. Na een PhD in biochemie vertrekt ze met haar man naar Groot-Brittannië, waar ze beiden werken als wetenschappelijk onderzoeker. Ze wonen in een 16e-eeuwse cottage en zijn omringd door geschiedenis. Terug in Australië leidt ze een eigen laboratorium in kankeronderzoek.

Op een avond is ze door haar voorraad historische romans heen... en besluit ze er zelf een te schrijven. Zo ontdekt ze haar schrijftalent. Ze stopt met haar wetenschappelijk onderzoek en wordt fulltime-auteur.

Boeken van Stephanie Laurens

Stephanie Laurens – Het heft in eigen hand

Deel 1 van de Cynsterzusjes

Heather Cynster peinst er niet over om te trouwen!
Dat wil zeggen, op een verstandshuwelijk zit ze absoluut niet te wachten. Heather wil trouwen uit liefde, ze wil overrompeld worden en veroverd door haar eigen held. Ze weet zeker dat ze zoeken man niet zal vinden op de gebruikelijke – doodsaaie – Londense balavonden. Vastbesloten haar ware liefde vinden, besluit ze haar heil elders te zoeken.

Stephanie Laurens – Keuze van het hart

Deel 1 – De Cynster Sisters duo

Henrietta Cynster draagt haar bijnaam, de Matchbreaker, met trots.

Elke Londense dame die wil weten of haar aanstaande echtgenoot wil trouwen uit liefde of voor haar fortuin doet een beroep op haar en haar buiten gewone talent de slechte bedoelingen van de heren aan het licht te brengen. Maar zo serieus als ze zich inzet voor het huwelijksgeluk van anderen, zo weinig aandacht heeft ze voor dat van zichzelf. Liefde? Nee, dat is niet voor haar weggelegd…