Biografie

Author Picture

Jess Walter

20 juli 1965

Jess Walter debuteerde in 2001 met Als het graf zwijgt. Daarna volgden vijf romans, waaronder National Book Award-finalist De dagen erna (eerder verschenen onder de titel Het nulpunt) en de Edgar Allen Poe Award-winnaar De donut man. Zijn roman Schitterende ruïnes was wekenlang nummer 1 op de New York Times bestsellerlijst en verkocht in Nederland en België meer dan 80.000 exemplaren. Van zijn boeken zijn in 30 landen meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht. Walter woont in Spokane, Washington.

Boeken van Jess Walter

vrouw ligt op de grond witte jurk paarse bloemen in hand Jess Walter Als het graf zwijgt

Als het graf zwijgt

Deel 1 Caroline Mabry serie

Na een mislukte drugsoperatie vindt de politie van Spokane, aan de oever van de rivier, het lijk van een jonge prostituee.

En kort daarop nog een, en nog een. Rechercheur Caroline Mabry en haar cynische superieur, Alan Dupree, raken verwikkeld in een speurtocht naar een seriemoordenaar die met elke moord brutaler lijkt te worden.

Tijdens de lange, bloedige zomer blijft succes uit en Dupree wordt vervangen door een jongere collega. Ook de inzet van twee FBI-profilers brengt de politie geen stap verder. Totdat Caroline Mabry ontdekt dat de seriemoordenaar met haar probeert te communiceren door vrouwen te vermoorden.

man capuchon op wolkenkrabbers achtergrond Jess Walter De donut man

De donutman

Marty Hagen belandde als 15-jarig straatjongetje uit New York in de wereld van de misdaad. Nu, met 36, heeft hij een behoorlijke ‘staat van dienst’ opgebouwd.

Het gaat daarbij niet om ernstige misdaden en zeker niet om geweldsmisdrijven – Marty is een onverbeterlijke ‘kleine crimineel’.

Min of meer per ongeluk komt hij in de belangstelling te staan van de FBI. Hetgeen leidt tot een nieuwe naam, een nieuwe woonplaats en een nieuw leven.
Zo wordt Marty Hagen uit New York ‘herboren’ als Vince Camden uit Sokane. Maar Vince komt er snel achter dat het niet zo gemakkelijk is om je verleden achter je te laten. En al helemaal niet als je oude ik wordt achtervolgd door een huurmoordenaar.

 

Jess Walter – In het land der blinden

Deel 2 Caroline Mabry serie

Caroline Mabry is rechercheur op het politiebureau van Spokane.

Caroline Mabry is rechercheur op het politiebureau van Spokane. Haar weekenddienst is net begonnen wanneer een verwarde, smerig uitziende man met een zwart lapje voor zijn linkeroog wordt binnengebracht. Hij wil een moord bekennen.
Mabry neemt de ‘gek’ mee naar een verhoorkamer, maar de man staat erop dat hij zijn bekentenis opschrijft. In de negentien uur die daarop volgen ontdekt Mabry, vechtend tegen de slaap, het verhaal van de man, spoort ze de mensen op die hij noemt en komt ze er gaandeweg achter wie hij is en wat er is gebeurd.