Biografie

Author Picture

Iris Johansen

7 april 1938

Iris Johansen woont in Georgia, dichtbij Atlanta. Ze werkte een aantal jaren voor een luchtvaartmaatschappij, en reisde daarom heel veel. Toen haar twee kinderen naar de high school gingen, begon ze met schrijven; in 1983 verscheen haar eerste romantische boek bij Bantam. Eerst schreef ze vooral historische romans, nu concentreert ze zich op spanning. Er zijn inmiddels ruim acht miljoen boeken van haar verkocht.

Boeken van Iris Johansen

Iris Johansen – De opdracht

De architect Hannah Bryson krijgt de belangrijkste opdracht van haar leven.

Voor een tentoonstelling in een scheepvaartmuseum moet ze een Russische duikboot controleren, zodat de veiligheid van de bezoekers gegarandeerd is. Hannah krijgt daarbij hulp van haar broer Connor. Tijdens hun onderzoek ontdekken ze een metalen plaat met daarop onbegrijpelijke cryptische codes.

Iris Johansen – De schedel (Paperback)

Deel 7 Eve Duncan serie

Forensisch beeldhouwer Eve Duncan is beroemd om haar gave aan de hand van een schedel de identiteit van de overledene vast te stellen.

Hoewel ze een van de besten in haar vakgebied is, wordt haar leven overschaduwd door een afschuwelijke gebeurtenis uit haar verleden. Haar dochtertje Bonnie werd jaren geleden ontvoerd en is nooit teruggevonden.

Iris Johansen – Dodelijk spel

Deel 2 Eve Duncan serie

Op een steile oever bij de Talladega Falls in Georgia worden de beenderen gevonden van acht mensen.

Eén skelet is dat van een kind. Als forensisch sculpteur wordt Eve Duncan erbij betrokken.
Zij heeft de gave om aan de hand van een schedel een gezicht te boetseren en zo de identiteit van de overledene vast te stellen.

Iris Johansen – Pandora’s dochter

Zolang ze zich kan herinneren, probeert Megan Blair de stemmen in haar hoofd tot zwijgen te brengen.

Meestal met succes, maar wanneer Neal Grady weer in haar leven opduikt – een mysterieuze man die ze als kind gekend heeft – komen de stemmen in alle hevigheid terug. Toen Megan vijftien was werd haar paranormaal begaafde moeder vermoord, en die moord is nooit opgelost.

Iris Johansen – Winddanser

Psychotherapeute Jessica Riley behandelt een zeer bijzonder patiëntje in haar afgelegen landhuis in Virginia: de zevenjarige Cassie Andreas, de dochter van de Amerikaanse president.

Het meisje is ernstig getraumatiseerd: haar kindermeisje en lijfwachten zijn voor haar ogen vermoord door gemaskerde bandieten. Sindsdien reageert ze niet meer op de buitenwereld.