Biografie

Author Picture

Erica James

1960

Erica James is een Britse bestsellerauteur. Ze werkte als als secretaresse bij verschillende bedrijven. Na een cursus creatief schrijven was ze gemotiveerd genoeg om op die weg door te gaan. In 1996 debuteerde ze met A breath of fresh air en sindsdien leeft ze van het schrijven. Haar roman Gardens of delight werd bekroond met de Romantic Novel of the Year Award 2006. Erica James wordt vooral geprezen om haar meeslepende manier van schrijven. Haar werk behoort tot het genre van de romantische suspense, maar in haar geval met de nadruk op het romantische.

Boeken van Erica James

Aanbieding! Erica James Een nieuw begin

Een nieuw begin

Clayton Miller maakt een rommeltje van zijn leven.

Hij heeft een writer’s block en zijn carrière als comedyschrijver zit al jaren in het slop. Zijn vriendin heeft hem verlaten en woont nu samen met Claytons vroegere beste vriend, met wie hij een van de succesvolste comedyseries ooit schreef.
Als hij denkt dat hij het dieptepunt wel bereikt heeft, begaat hij een enorme stommiteit, die zulke gevolgen heeft dat hij onder een andere naam onderduikt op het platteland. In het afgelegen landhuis ontmoet hij Alice Shoemaker.

Zij werkt als voice-over en heeft een vriendin beloofd dat ze wel een handje wil helpen in Cuckoo House, waar tijdelijk iemand is ingetrokken.

vrouwen graan veld

Erica James – De kleine dingen

Dan en Sally Oliver en hun vriendin Chloe Hennessey mogen van geluk spreken dat ze nog leven.

Drie jaar na de tsunami op tweede kerstdag, de natuurramp die de wereld schokte, zijn hun levens totaal veranderd.
Dan en Sally hebben in het jaar na de ramp een zoontje gekregen. Dan is thuis om voor de tweejarige Marcus te zorgen en Sally is de kostwinner als partner bij een advocatenkantoor. Deze rolverdeling heeft nooit tot problemen geleid, maar wanneer Dan zich hardop begint af te vragen of Sally niet wat meer aandacht aan hun zoon moet besteden, komen er barsten in hun relatie.

Chloe is huisarts geworden en ze verlangt naar het leven van haar vrienden Dan en Sally: een gelukkig huwelijk en een mooi kind. Nadat haar vriend een paar weken na de tsunami hun relatie beëindigde, is ze voortdurend op zoek geweest naar de perfecte man, met wie ze graag kinderen zou willen.

Als ze in de sportschool tegen Seth Hawthorne aanloopt, lijken haar dromen uit te komen. Maar is Seth wel wie hij lijkt te zijn?

drie armige oude lantaarnpaal haven Venetië erica james roman

Schaduwleven

Lydia woont al jaren in Venetië, waar ze zich thuis voelt.

Lydia woont al jaren in Venetië, waar ze zich thuis voelt. Op een dag wordt ze totaal van haar stuk gebracht door een gezicht in de menigte. Dit brengt het vreselijke geheim weer naar boven waarvan ze geloofde dat ze het diep begraven had. Lydia zal uit de schaduwen van haar beschutte leven in Italië moeten komen om in Engeland haar verleden onder ogen te zien.
Na de dood van hun ouders worden Lydia en haar kleine zusje Valerie op jonge leeftijd ondergebracht bij hun grootouders. Ze komen terecht in een strenggelovig, liefdeloos huis. Lydia leert voor zichzelf te zorgen, geheimen te bewaren en kan maar weinig mensen vertrouwen. Ze verdringt bovendien haar verdriet om de dood van haar moeder, waaraan ze zich schuldig voelt. Nu, meer dan twintig jaar later, moet Lydia uit de schaduwen van haar beschutte leven in Italië komen en in Engeland haar verleden onder ogen zien.