Biografie

Boeken van Cody McFadyen

witte vleugel vogel donker blauwe achtergrond bloed Cody McFadyen Het gezicht van de dood

Het gezicht van de dood

Een huiveringwekkende confrontatie met het ultieme kwaad

Het eerste wat ik ruik is moord.

Een schrijver heeft me eens gevraagd hoe moord ruikt. Hij was op zoek naar materiaal voor een boek dat hij aan het schrijven was, iets authentieks.
Het is het bloed, zei ik tegen hem. De dood stinkt, maar wanneer je voornamelijk bloed ruikt, ruik je meestal een moord.
Het meisje is zestien jaar oud. Ze heet Sarah, bevindt zich op de plaats delict van een gruwelijke drievoudige moord en houdt een pistool tegen haar hoofd gedrukt. Ze beweert tegenover de politie dat de Vreemdeling haar adoptiegezin heeft vermoord. Dat hij haar al haar hele leven achtervolgt en iedereen vermoordt van wie ze houdt. En dat niemand haar gelooft. En dat klopt, niemand gelooft haar. Tot nu toe.
Special agent Smoky Barrett heeft de leiding over CASMIRC, een speciale FBI-eenheid die zich bezighoudt met het opsporen van seriemoordenaars. En deze zaak zal het uiterste van hen vergen. Want een nieuwe wrede dubbele moord toont aan dat deze seriemoordenaar op een missie is en verdergaat dan welke moordenaar dan ook.

twee bebloede handen houden een kruis vast groene achtergrond Cody McFadyen In het duister

In het duister

Geheimen.

Ze zijn verweven met alles wat we doen, met alles wat we zijn. Het geloof noemt ze zonden, en zegt dat het onze zonden zijn die voorkomen dat we naar de hemel gaan. Ze kunnen zowel groot als klein zijn. We kunnen ons eraan vastklampen alsof ze van puur goud zijn. Iedereen heeft ze.

Een leugen, een minnares lang geleden, een stil en duister verlangen… Iedereen heeft wel een geheim dat hij aan niemand durft te vertellen. Niemand weet dat beter dan FBI-agente Smoky Barrett. Maar wat probeerde de jonge vrouw te verbergen die hoog in de lucht in een verkeersvliegtuig werd vermoord? En wat is de betekenis van het kruis dat in haar lichaam werd achtergelaten? Smoky en haar team openen de jacht op een seriemoordenaar die de diepste geheimen van zijn slachtoffers gebruikt om hen te vermoorden.

arm in zware metale ketting donk blauwe achtergrond Cody McFadyen Tijd om te sterven

Tijd om te sterven

Je zult je wel afvragen waarom je hier bent, nummer 35, mompelt hij.

Maak je geen zorgen, het is niet omdat je een van de regels hebt overtreden. Je bent een voorbeeldige eenheid geweest.
Eenheid. Nummer 35. Het bewaren van vlees.
Je bent hier omdat ik je wil vragen een besluit te nemen. Ik ga je vragen om te kiezen wie ik zal verminken en vrijlaten. Jou of nummer 36?
Wie is nummer 36?
De andere jonge agent die ik hier na jou heb gebracht.
Hij noemt zichzelf Dali en biedt zijn diensten aan mannen aan die van hun lastige echtgenotes af willen. Voor een aanzienlijk geldbedrag zorgt hij ervoor dat de vrouwen spoorloos verdwijnen. Zijn aanpak is uiterst zakelijk nauwkeurig, emotieloos, zonder enige mores waardoor hij vrijwel geen aanwijzingen achterlaat. Sterker nog, Smoky en haar team hebben zelfs geen weet van Dalis praktijken totdat hij een van zijn slachtoffers aflevert op de stoep van de FBI. Maar waarom heeft deze vrouw het mogen overleven? En waarom wordt de FBI op het spoor van Dali gezet? Het zijn een paar van de vele raadsels die Smoky moet ontrafelen in haar jacht op een psychopaat die een spel speelt met regels die hijzelf geschreven heeft.