Boeken van Cathy Cash Spellman

meerdere personen vrouw met stro hoed man rood jacket vrouw gele jurk Cathy Cash Spellman historische roman

Zoveel liefde zoveel tranen

Een meeslepende familiesaga, vol van betoverende hartstocht en legendarische heldendaden, zich afspelend in het Ierland van het begin van de twintigste eeuw; een roerige, kolkende periode!
In die tijd leven Constance en Elizabeth FitzGibbon — de een wild en eigenzinnig als de golven van de zee, de ander bezield en ingetogen als het Ierse landschap. Hun trouw aan elkaar is zó sterk; het verlangen naar hun minnaars zó diep; hun liefde voor Ierland zó fel dat grootse gevolgen onvermijdelijk zijn!
Samen trotseren Elizabeth en Constance wrede teleurstellingen. Samen vechten zij voor hun idealen, met zoveel vlammende vermetelheid en rusteloze hartstocht, met…
Zoveel liefde, zoveel tranen.

Elizabeth en Constance FitzGibbon, dochters van een rijke Ierse advocaat, beleven een heerlijke jeugd op het uitgestrekte landgoed van hun vader.
Con, wild en eigenzinnig als de golven van de zee, verloochent haar afkomst om te trouwen met de arme dichter Tierney. Samen zetten zij zich onvermoeibaar in voor de Ierse vrijheidsstrijd, en hun beider vlammende toewijding aan de revolutie zal hen tot een legende maken!

Elizabeth, gehoorzaam en ingetogen, blijft haar milieu aanvankelijk trouw. Zij huwt met de aristocratische Edmond Manningham. Maar dit passieloze verstandshuwelijk loopt uit op een bittere teleurstelling. Beth wordt een beroemd schrijfster en vindt tenslotte de grote liefde van haar leven in de gedaante van de knappe Ierse patriot Seaneen. Hun geheime verhouding wordt versterkt door de diepe verbondenheid die beiden voelen voor hun geboorteland.
In Dublin, broeinest van haat en geweld, raken de beide zusters en hun minnaars betrokken bij een van de meest gedurfde samenzweringen aller tijden: de Paasopstand van 1916.
Zes dagen lang weten de Republikeinen stand te houden tegen de Britse overmacht. Een tragische afloop is onvermijdelijk…
Elizabeth is diep bedroefd en, net als haar zuster Constance jaren geleden, geeft zij haar verleden op voor de man van wie ze zoveel houdt. Dan wordt de toorts van de revolutie overhandigd aan een nieuwe generatie. Tahg, de zoon van Constance en Tierney, gelooft oprecht in de eeuwenoude Ierse vrijheidsdroom. Zijn ergste vijand is niemand minder dan zijn arrogante neef Manningham… Terwijl de Burgeroorlog door het geteisterde land raast, raakt ook John, zoon van Beth en Seaneen, verwikkeld in de kronkelende draden van zijn lotsbeschikking.

Als de vrede eindelijk komt is het Beth die daar op een diep ontroerende manier getuigenis van aflegt.